Službene stranice TZO Medulin

10. ARENA CUP – nogometni turnir

TRADICIONALNI ARENA CUP 10. – 20.01.2024.  SLAVI 10 GODINA:

Desetljeće sporta, strasti i gostoprimstva  – upravo to predstavlja jubilarni 10. Arena Cup koji organiziraju Turistička zajednice općine Medulin i Arena Hospitality Group. Jubilej ove godine održava se od 10. do 20. siječnja 2024. na lokaciji Sportski centar Medulin, s nizom hrvatskih prvoligaša i drugih klubova iz Europe. Hotel Park Plaza Belvedere Medulin već je tradicionalno domaćin smještaja svih ekipa koje sudjeluju na turniru.

Arena Hospitality Group ne samo da postavlja standarde u gostoprimstvu, već i podupire razvoj sportskog turizma na jedinstven način. U posljednjih deset godina, Arena Cup je postao događaj na kojemu su se susretale nogometne zvijezde i talenti iz različitih dijelova Europe. Od prvog turnira 2015. godine, pa sve do sada, svaka je godina donosila nove izazove, uzbuđenja i nezaboravne trenutke na terenu. Osim ekipa koje sudjeluju na turniru, mnogi hrvatski prvoligaši izabrali su Medulin kao svoju bazu za pripreme, dok se istovremeno održava i seminar za suce HNL-a.

S vizijom koja prepoznaje važnost integracije sporta i turizma, Arena Hospitality Group postaje ključni akter za razvoj Medulina i šire regije kao destinacije za sportske događaje. Predanost kompanije nije samo u pružanju usluga, već i u stvaranju iskustava koja ostaju u sjećanju svakog posjetitelja.

G. Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group, povodom jubilarnog izdanja Arena Cupa izjavljuje: „Deset godina Arena Cupa svjedoči o našoj neumornoj predanosti u razvijanju sportskog turizma u Medulinu. Svaki korak prema jubilarnom desetom izdanju ovog turnira nosi snažan osjećaj nostalgije i sjećanja na trenutke kada je lopta prvi put dotaknula travnjak, kada su se mladi talenti pokazali svijetu i kada su navijači navijali za svoje ljubimce. To nije samo igra; to je obitelj, zajednica koja se okuplja s ljubavlju prema nogometu kao vječnom vezivu. Ponosan sam na naše dosadašnje dostignuća, ali s još većim entuzijazmom gledam prema budućnosti. Jubilarno izdanje je prilika da se proslavi sve ono što Arena Hospitality Group zastupa – vrhunsku uslugu, duboku strast prema sportu i beskrajnu predanost u napretku turizma u svim segmentima.”

„Arena Cup-om započinje niz turnira zbog kojih će na Medulin Rivieru doći niz renomiranih nogometnih klubova iz regije i cijele Europe. Nakon Arena Cup-a slijede nam u 2024. i Medulin Cup, Turnir ZNS i Istria Youth Cup. Ovo natjecanje je posebno jer je upravo njime AHG prije 10 godina započeo s povratkom naše destinacije na staze stare sportske slave iz osamdesetih godina kada se ovdje pripremala reprezentacija tadašnje države i klubovi „velike četvorke“. U međuvremenu je nogomet postao još veći business, a standardi su strahovito porasli što nam nameće imperativ promišljenog ulaganja u ovakve događaje i nogometnu infrastrukturu, sve kako bismo ostali konkurentni. Tako već do veljače očekujemo puštanje u funkciju novog travnjaka na igralištu NK Banjole koje obnavljamo uz pomoć Općine Medulin i Vilim Turista d.o.o., a u suradnji s NK Banjole i Mjesnim odborom Banjole. Do kraja godine nadamo se i završetku projektiranja 2 dodatna nogometna igrališta u Medulinu s multifunkcionalnom tribinom. Daljnjim razvojem proizvoda nogometnih priprema doprinosimo smanjenju sezonalnosti i ukupno boljim turističkim rezultatima.“- izjavio je g. Mihael Idžaković, direktor TZO Medulin.

Za sve ljubitelje sporta, 10. Arena Cup u Medulinu bit će prilika za doživljaj nogometne tradicije i budućnosti na jednom mjestu. Vidimo se i ove godine od 10. – 20.01.2024. u Sportskom centru Medulin! 

Raspored utakmica: