Službene stranice TZO Medulin

Predavanje Vjerana Piršića “SOLARNA ENERGIJA ZA KUĆANSTVA” – 02.11.2022.

28/10/2022

Pozivamo Vas na predavanje o solarizaciji, energetskoj tranziciji i energetskoj neovisnosti  koje je namijenjeno svim zainteresiranim mještanima s područja općine Medulin.

Predavanje će se održati u srijedu, 2. 11. 2022. s početkom u 18 sati (s predviđenim trajanjem do 20 sati), u velikoj sali na 1. katu DVD doma u Medulinu (Mukalba 147).

O izrazito aktualnoj temi govoriti će izniman gost predavač, Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner. Dugogodišnji aktivist i promotor održivog načina života, posebno za pitanja dobre energije i energetske neovisnosti građana, s izrazito velikim iskustvom u provedbi edukacija građana, g. Piršić je i autor priručnika „Moja energija, moja sloboda“ u kojem piše o tome kako izgraditi vlastitu fotonaponsku elektranu, a kojega je prošle godine izdala Zaklada Friedrich-Ebert-Stiftung, Hrvatski ured.

Edukacija se sastoji od dva interaktivna susreta sa zainteresiranim mještanima, a u srijedu 2. 11. 2022. godine, g. Piršić će održati uvodno, informativno-edukativno predavanje o temi solarizacije za kućanstva, o mogućnostima financiranja i postavljanja vlastitih solarnih elektrana te primjerima dobre prakse energetskih zajednica u RH – uz predstavljanje priručnika „Moja energija, moja sloboda“.

U 2. susretu (datum će biti naknadno najavljen) g. Piršić će održati ciljane konzultacije sa zainteresiranim mještanima, koji će tom prilikom dobiti precizne informacije o troškovima i učincima solarne, fotonaponske elektrane za njihove objekte i kućanstva, a temeljem provedbe konkretnih izračuna potrebne snage, troška instalacije i ušteda koje bi za svakoga instaliranje sustava dugoročno donijelo.

Ulaz je slobodan, a događaj je dio aktivnosti projekta “Od fragilnih do AGILNIH pojedinaca i zajednica”, kojeg udruga Sakramenski provodi uz financijsku podršku Općine Medulin.

Last modified: 28/10/2022