Službene stranice TZO Medulin

EDUKACIJA ZA IZNAJMLJIVAČE O PLAĆANJU PDV-a NA PROVIZIJU STRANIH AGENCIJA LOBORIKA, 22. studenog u 18 sati

21/11/2023

EDUKACIJA ZA IZNAJMLJIVAČE O PLAĆANJU PDV-a NA PROVIZIJU STRANIH AGENCIJA

LOBORIKA, 22. studenog u 18 sati

Turističke zajednice općina Fažana, Ližnjan, Marčana i Medulin te gradova Pule i Vodnjana pozivaju privatne iznajmljivače sa svojeg područja na besplatnu radionicu o tome kako se obračunava i kako se / kome / kada plaća PDV na inozemne usluge iliti na proviziju stranih agencija (poput Booking.com-a i Airbnb-a). Edukacija će se održati u Mjesnom domu Loborika u srijedu, 22. studenog u 18.00 sati.

Edukaciju će provesti predstavnici Ministarstva financija, Porezne uprave, Područnog ureda Pazin na temu:

• Plaćanje PDV-a od strane privatnih iznajmljivača,

• Plaćanje PDV-a na proviziju stranih putničkih agencija,

• PDV identifikacijski broj (predaja zahtjeva i za šta služi),

• Primjer ispunjavanja PDV i PDV-S obrazaca,

• Pitanja i odgovori.

Ukoliko postoje neka specifična pitanja iz porezne nadležnosti koja nisu obuhvaćena predloženim dnevnim redom, a tiču se oporezivanja iznajmljivača, ista se mogu poslati na e-mail magdalena.majcan@porezna-uprava.hr najkasnije pet dana prije održavanja edukacije, kako bi službenici na ista pripremili odgovore.

Po održanoj edukaciji Porezne uprave napraviti će se kratka stanka za osvježenje, nakon koje će turistički informatori TZ-a zainteresiranima (koji to još nisu svladali) pokazati kako se prijavljuju gosti u eVisitor.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno, a predbilježba obvezna mailom na info@tzmarcana.com ili telefonom na 823 696, najkasnije do 20. studenog, do 12.00 sati. U prijavi molimo navesti ime i prezime iznajmljivača (nositelja kategorizacije), OIB, e-mail, broj telefona i naziv pripadajuće Turističke zajednice/a (kojoj/ima pripadaju).

Last modified: 21/11/2023